LATEST NEWS

Guide til Ragefire Chasm

img
Aug
14

Guide til Ragefire Chasm

Oversetterens note: Med tanke på at alle norske spillere i stor grad vil måtte forholde seg til kjente engelske uttrykk når de spiller har jeg valgt å beholde disse i guidene, i stedet for å skape nye norske avarter som folk muligens ikke forstår like godt. Dette gjelder uttrykk som mob, instance, loot, pull, navn på klasser (rogue, warrior) etc. Det kan bli en salig miks til tider men jeg tror det blir mer lettforståelig på denne måten.

Jeg vil og understreke at denne kun er en direkte oversettelse og all ære går til Jame for å ha skrevet guiden.

Har du kommentarer så ta kontakt via msg eller i forum 😀

rfcmap.jpg

Introduksjon: Ragefire Chasm er den første instance’en for Horde. Den er rimelig grunnleggende og burde gi deg en idé om hvordan instance’er fungerer.

Hvor: Inngangen til RFC (RageFire Chasm) ligger inni i selve Orgrimmar, i området kalt Cleft of Shadow,gjennom en stor blå portal.

Quester:

  • [16]Hidden Enemies (Elite), dette er hovedquesten for RFC. Målet er å drepe Jergosh og Bazzalan (ved slutten av hovedruten på kartet).For å skaffe deg denne questen må du først fullføre noen få solo quester, snakk med Thrall i Orgrimmar, han gir deg [12] Hidden Enemies, etter noen få oppdrag får du Elite-questen for RFC.
  • [15]Testing an Enemies Strength.(Elite) Gis av Rahauro i Thunder Bluff, du finner han i området kalt The Elder Rise Questen er selvforklarende, du vil fullføre den mens du gjør ferdig hovedquesten (se over).
  • [16]Searching for the lost Satchel (Elite), Også gitt av Rahauro. Questen er veldig enkel, Maur Grimtotem’s plassering vises på kartet, og ruten du må følge vises også. Følg den.[16]Slaying the Beast (Elite), Gis av Neeru Fireblade. Han er enkel å finne, i et telt rett ved inngangen til RFC. Målet er å drepe Taragaman the Hungerer. Han er på vei til Jergosh og Bazzalan, umulig å skippe (også merket på kartet).
  • [16]The Power to Destroy (Elite), Gis av Varimathras i Undercity. Du finner han bakerst i området kalt Apothecarium. Målet er å finne to bøker fra searing blade agenter. The Spells of Shadow og Incantations from the Nether finnes på Searing Blade Cultists og/eller Searing Blade Warlocks som rare drops. Du finner mange slike mobs på vei mot bossene. Denne questen har fine leggings som rewards (for alle klasser). Sørg for å ha den med deg, eller få noen til å dele den med deg.

Disclaimer: Følgende paragrafer (Gruppesammensetning og Grunnleggende info) ble skrevet for å hjelpe de som ikke er kjent med hvordan grupper (parties) i World of Warcraft virker. So hvis du ikke tror dette angår deg, hopp over de delene og gå rett til walkthrough’en.

Gruppesammensetning:

1. Tank: Prøv å skaffe en warrior, hvis ikke, bruk en shaman. De holder aggro rimelig bra, de har bare ikke like mange hitpoints som warriors (leather vs mail). De kan dog heal’e og har totems. Tank’en vil og fungere som pull’er. Det er viktig å la tank’en få aggro først på hvert pull, det gjør ting lettere.
2. Healer: Ingen forklaring nødvendig. Du trenger noen for å heal’e gruppa. Skaff en priest eller druid, de klarer fint jobben
3. Crowd Control: Crowd Control (CC for fremtiden) er hvasomhelst som hjelper i situasjoner hvor du møter flere mobs ved et pull. (F.eks Warrior skyter ei pil mot en Ragefire Trogg og 3 mobs kommer mot gruppa di. Istedet for å sloss mot alle 3 mobs på en gang og dermed risikere døden ved å ta imot flere slag, bruker du forskjellige CC-virkemidler. Polymorph (mage) eller sap (rogue), reduserer antall mobs du må takle på en gang og du ender kanskje opp med å drepe de en for en).Så, ta med en mage eller rogue, eller begge hvis du er heldig. Det er mange humanoids i RFC og rogue/mage kan bruke CC på disse.

NB: Rogues Sap må brukes før mobben er i kampmodus (combat mode). Etter sap er utført vil rogue’en få aggro på alle mobs nær den som ble sap’et. Derfor er det viktig at warrior taunt’er disse til seg. Demoralizing Shout er et fint virkemiddel for dette (hvis en shaman er tank kan han heal’e rogue’en, det fungerer også).Hvis du har både en mage og en rogue i gruppa da, bruk sap først, deretter polymorph hvis du fortsatt har flere en én mob aktiv. Dette endrer et vanskelig pull med 3 mobs til en enkel én og én fight. Når første mob er død, gå til den som ble sappet, siden polymorph kan brukes om igjen etter mob’en er i kampmodus og derfor varer lengre en sap.

4. Damage Dealing (DD): Drepe monstere kjapt=bra. Så ta med klasser med høy DPS (Damage per second), som hunter, rogue, mage, warlock. Prøv å unngå å ta med en ekstra warrior f.eks. Kort sagt, når du har grunnlaget for gruppa satt opp (tank, healer, CC), fyll opp med DPS klasser.

Grunnleggende info:

Pull: Pull vs rush (charge): Du bør alltid la warrior pull’e og ikke springe inn i en gruppe mobs. Det fungerer dårlig fordi du risikerer å få adds, altså aggro på mobs i nærheten av den gruppen du nettopp sprang inn i. I instance’er bør du alltid la ÉN person (helst tank) pull’e mobs mot gruppa (med bow/crossbow/gun/thrown) for deretter å spring tilbake til gruppa. NB: Unntaket er Rogue Sap. Når rogue sapper vil han automatisk få aggro på andre mobs i nærheten. Men prinsippet er det samme, trekk mobs til gruppa for deretter å la tank’en taunt’e de over på seg.

FAQ: Jeg prøver å pulle den idiotiske Ragefire Shaman’en til gruppa mi, men han bare står der og nuke’er meg. Hva skal jeg gjøre?

  • Hvis du har en shaman i gruppa, be han cast’e Earth Shock. Dette avbryter spellcasting’en til mob’en og han vil spring mot dere for for å starte nærkamp.
  • Har du ikke en shaman er beste valg å bryte Line of Sight (LoS) til mobben. Hvis du har en vegg, eller bygning å gjemme deg bak, gjør det og han vil springe mot dere når han ikke lenger kan se gruppa di. Har du ingenting å gjemme deg bak, spring bare lengre unna mob’en (gjennom gruppa di) til mob’en følger etter og når igjen gruppa. Spring så tilbake og start å taunt’e. (Når mage når lvl 24 får de en kjekk spell for slike situasjoner: Counterspell).

Assist: Alle sammen gjør skade på forskjellige mobs=dumt. Hvorfor?

  • mobs holder seg lengre i live
  • Hvis en mob blir slått brytes en eventuell polymorph/sap

Enhver gruppe bør ha en i gruppa som er main assist. Avgjør derfor på forhånd hvem som har denne rollen. Det skal IKKE være tank, han skifter target hele tiden for å bygge aggro. Det bør helle ikke være en mage da de ofte må bytte mob for å gjøre en polymorph. Hunter/shaman (som ikke er tank) fungerer greit, men rogue er beste alternativ da de MÅ ha fokus på en mob helt til den dør for ikke å miste combo-poeng.

La oss si gruppa di har en rogue, la oss kalle han Frank. Frank er main assist i gruppa, han vil velge mob foran hvert pull og alle må treffe samme mob. Det er flere måter å gjøre dette på.

– Klikk på Frank og bruk assist tasten (som regel F, sjekk key bindings under main menu).

-Eller enda bedre, bruk følgende macro (skriv /m for å få opp macro menyen): /assist Frank
Plassér macro’en hvor du lett når den på din hotbar, og bruk den alltid før du starter med å nuke/melee-fight’e en mob. På denne måten ved du at du treffer rett mob. Gruppa di blir mye mere effektiv om du følger disse grunnleggende reglene.

Healing: La oss si gruppa di har en priest OG en shaman. Priest tar seg av healing, men se for deg et feilslått (eller bare et utfordrende) pull og priest blir dasket etter beste evne. En shaman (eller hvilkensomhelst healer-klasse) bør med en gang starte å heale priest’en. En priest med aggro lider under avbrutte heals og i tillegg bygger han mer aggro om han healer seg selv eller andre, ergo blir det og vanskeligere for andre å få mobs bort fra han.

En annen situasjon: la oss si du møter et monster som slår som en truck og priest’en sliter. HP til tank’en faller raskt mellom hvert heal. Druider/shamans bør sende ut en sekunder heal for å gjøre MHs (main healer) jobb lettere. Lær deg å time’e disse sekunder healene så de ikke er bortkastet mana, slik kan du unngå en wipe.

Diverse: Analyser gruppesammensetningen og prøv å gjør det beste ut av hver situasjon. Du har en warlock eller en hunter, men hverken mage eller rogue og dermed ingen CC (Crowd Control, right?). Vel, en warlock voidwalker eller hunter pet can offtank’e en mob mens warrior tank’er de andre. Dette gjør jobben lettere for tank’en, og er en form for CC (på bekostning av redusert DPS).

Monstre=kylling og springer gjerne i retur når de har lav HP. Slik får du fort adds. To ting å huske:

  • Pull mobs bakover, som nevnt over. Pulls gir deg mer tid til å drepe en mob som springer vekk.
  • Bestem på forhånd hvem som er “fanger” i gruppa (snare duty). Vedkommende har ansvar for å stoppe mobs som springer bort fra gruppa (f.eks warrior hamstring).

Lava gjør vondt., Det høres sikkert ut som smør på flesk, men jeg har sett folk hoppe i lava’en, gå gjennom en grusom død, “WTF??” og ved spørsmål om hvorfor de hoppet uti svarer de “ville bare se hvor storskade lava’en i spillet gjør:-pppppp”.

MYE! Så nå trenger du ikke finne det ut “the hard way”.

Walkthrough:

Etter å ha gått inn i instance’en er det kun en vei å gå en stund, til du ser begynnelsen på de to rutene på kartet. Frem til dette veivalget er pulls rimelig standard. Stort sett en eller to mobs per pull. Prøv gjerne ut de grunnleggende taktikkene nevnt over (Assist og CC) på veien. Når du kommer til første veivalg har du ditt første “skikkelige” pull (3+ mobs), så her får du bruk for alt du leste over angående gruppesamarbeid.

Til Maur Grimtotem:

(hopp over denne paragrafen hvis du er ferdig med quest’en.) Ta den første veien til høyre (følg den grønna ruta på kartet) og klarèr helt til du når ei lita hula. På gulvet ligger Maur Grimtotem, men før du snakker til han sjekker du bak i hula. Der er det en navngitt Elite, Oggleflint. Drep han først, han er en enkel, helt standard fight. Etterpå snakker du med Maur Grimtotem for å fullføre questen. Gå tilbake til veivalget og start på den gule ruten, for å nå sjefen av The Searing Blade.

Til Taragaman the Hungerer:

Før du når Taragaman vil du nå et stort område, bestående av flere broer som går ilag med hverandre, over lava. Her vil du se dine første Searing Blade mobs, stort sett orcs. Her må du være forsiktig når du puller og kontroller gruppen din effektivt, pulls begynner nå å bli vanskelige. I tillegg er det patrols mellom mob grupperinger, så hold utkikk. Etter å ha vaska gulvet med mobs gjennom dette området vil du møte Taragaman, aka the Beast. Vent til alle har full HP/mana før du angriper han, han er vrien. Han slår hardt og tåler mye dask. Han har og en AOE (Area of Effect) spell. Så er du caster, hold maks avstand. Taragaman har også et knockback angrep, som kaster deg bakover og opp i lufta. Så tank, vær forsiktig, stå ikke med ryggen mot lavaen, ellers kan det bli varmt. Prøv og å holde Taragaman unna casters. Når han er død, loot hjertet for å fullføre questen Slaying The Beast. Taragaman dropper også et grønt objekt (green item). Gå tilbake til den gule ruta på kartet, og de to siste bossene.

Jergosh og Bazzalan:

Følg den gule ruta på kartet til du når veivalget. Herfra kan du velge om du vil drepe Bazzalan eller Jergosh først, det er opp til deg. Kom du deg helskinnet forbi Targaman, burde du ikke ha noe problem med noen av dem. Forskjellen er at de har vakter. Bruk sap og polymorph på de og drep boss’ene raskt. Har du ikke mulighet til sap/poly, bruk warlock eller hunter pet til å holde vaktene opptatt under fighten, og drep den andre kjapt mens warrior tanker bossen. Sørg for at main assist taktikken fungerer her slik at vaktene blir raskt drept.

Jergosh the Invoker dropper stort sett noe grønt, i motsetning til Bazzalan som sjeldent dropper noe vedt å nevne.Når begge er døde, bruk enten hearstone eller sloss deg tilbake til inngangen, det er opp til deg.Gratulerer, du har fullført din første instance. Nå er det på tide å levere inn questene og hente noen velfortjente belønninger:-)

Skrevet av Jame

(Oversatt av Tarciryan)

Copyrights WoW-Pro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Categories

Archives