LATEST NEWS

Snowflake’s Draenei Starting Guide (1-12) [Dutch]

img
Dec
12

Inleiding:

Dit is een guide voor spelers die starten als Draenei. Deze guide helpt je van level een tot level 12. Als je guides wilt voor andere levels (of rassen) kijk dan hier. Let op: Andere rassen kunnen de quests van deze guide pas volgen vanaf level 6 (Azure watch), omdat die quests alleen voor Draenei’s zijn. Als je als een ander ras deze guide wilt volgen, kun je gewoon tot level 5/6 levelen, en daarna deze guide vanaf dat punt volgen.


Algemene tips

 • Log altijd uit in een Inn.
 • Haal zo vroeg mogelijk meer rugzak-ruimte (bag-space)
 • Verdoe je tijd niet met het zoeken naar groepen om quests te doen die in deze guide staan, tenzij het echt niet lukt.
 • Deze guide helpt je over het algemeen niet de quests van je class te doen, of om je ruil-vaardigheden (tradeskills) te levelen.
 • Spendeer je talentpunten op een dusdanige manier, dat je zoveel mogelijk schade aanricht.
 • Deze guide kan binnen een paar uur (/played) gedaan worden. Als je hier heel lang over doet, dan doe je iets verkeerd.
 • Quests die niet genoemd worden, worden met opzet eruit gelaten.
 • Deze guide is niet op PvP gericht. (of deelname hieraan)

Handige addons::

In de Engelse versie van de guide word WoWAceUpdater genoemd. Deze word echter niet meer ondersteund, dus ik heb als vervanging Curse updater genoemd.
Iets wat heel erg handig is is de Curse Client. Hiermee kun je je AddOns updaten, en makkelijk nieuwe installeren en verwijderen.


Kleurcodes:

 • Quests (opdrachten)
 • Objecten
 • Locaties
 • Quest object te doden:
 • NPCs (niet speelbaar karakter)
 • Locatie

Level 1


 

Zodra je begint, ga naar het westen en pak de quest [1] You Survived! van Megelon. Ga verder naar het zuidwesten tot je bij het crash gebied aankomt. Lever de quest [1] You Survived! in bij Proenitus en pak de opvolger. Ga verder naar het westen naar de uitroepteken op de minimap en pak de quest [2] Volatile Mutations van Botanist Taerix.

Dood Volatile Mutations en Vale Moths rond het kamp tot je beide quests compleet. Je word als het goed is level 2 terwijl je dit doet.

Level 2


 

Ga terug naar het kamp en lever [2] Volatile Mutations in. Pak de opvolger en pak ook [3] Botanical Legwork van de NPC die in de buurt staat. Lever de andere quest in en pak de quest [2] Urgent Delivery!. Ga het gebouw in en lever de quest in bij Zaldunn. Pak ook de opvolger. Nu je toch in het gebouw bent, ga gelijk naar je class-trainer, en voltooi je class-quest. Verlaat het gebouw via de achteringang en pak dan de volgende 2 quests:

 • [4] Inoculation
 • [4] Spare Parts

Ga nu naar het westen van het kamp. Je vind dan als het goed is een Draenei Survivor (er zijn er meerdere):

Zoek naar de spreuk “Gift of Naaru” op je vaardighedenbalk. Dit is je ras-vaardigheid. Gebruik het op de Survivor (overlever)

Verder naar het westen op (74,48) vind je als het goed is een paar veld wat hierop lijkt:

Verkrijg 3 corrupted flowers daar en dood Mutated Root Lashers tot je 10 lasher samples hebt.

Zodra je hiermee klaar bent, ben je als het goed is level 3.

Level 3


 

Ga terug naar de Crash Site, lever [3] Botanical Legwork in en vervolgens [2] What Must Be Done…, waarvan je de opvolger krijgt. Ga het gebouw binnen en lever [2] Rescue the Survivors! in.

Verkoop je troep enz.

Ga zuid tot je bij een meer komt met een groot kristal: (77,59):

Zwem naar het kristal, klik erop en ga het meer weer uit aan de oostkant. Blijf oost gaan tot je bij Nestlewood Thicket (82,59) aankomt. (een kamp met owlbeasts (uilen))

Er zijn agressieve owlkins (rode naam) en niet-agressieve (gele naam). Selecteer de niet-agressieve en gebruik vervolgens de innoculating crystal die in je rugzak zit op ze. Doe dit 6 keer in totaal. Ga tegelijkertijd dieper het kamp in tot je in weg ziet die de bergen in gaat. (Nestlewood Hills). Volg deze weg en kijk uit voor de vonkelende raketten die er zo uit zien:

Pak ze op. Je hebt er in totaal 4 nodig. Sommige kunnen in de bergen gevonden worden, ander in het dal aan de andere kant. Zodra je klaar bent, gebruik je hearthstone., Als het goed is, ben je nu level 4.

Level 4


 

Ga terug naar de Crash Site en lever al je quests in. neem de opvolger: [5] The Missing Scout. Als je ook een class quest hebt, doe deze dan nu.

Ga zodra je klaar bent naar het zuidwesten (72,60) waar je als het goed is Tolaan ziet. Lever [5] The Missing Scout in en pak de opvolger. Een klein beetje verder naar het zuidwesten zul je genoeg Blood Elf Scouts vinden. Dood er 10.

Als het goed is ding je nu level 5, of ben je er dicht in de buurt.

Level 5


 

Ga terug naar Tolaan en lever de quest in. Pak de opvolger. Ga terug naar het Blood Elf kamp, maar ga deze keer de berg op tot je een kleine tent ziet bovenaan een helling. (69,65):

Je vind als het goed is Surveyor Carnessa daar. Dood haar en pak de Blood Elf Plans van haar. Klik erop met je rechtermuisknop en pak de quest. Ga terug naar de Crash Site. Lever beide quests in bij Vindicator Aldar en pak de opvolger [5] The Emitter. Lever deze in bij Technical Zhana die daar in de buurt staat, en pak de opvolger.

Je bent nu klaar op het nieuwelingen-eiland en je als het goed is nu level 5 en een half. (of level 6 als je ook je class-quest gedaan hebt). Verkoop je troep en maak je klaar om naar het grote eiland te gaan!

Verlaat de Crash Site en ga west. Bij (69,54) zie je als het goed is een pad die naar de bergen leidt. Volg deze. Onderweg kom je bij (64,54) een zittende Draenei tegen. Pak zijn quest. Ga de rivier over die voor je ligt en pak de quest [6] Red Snapper – Very Tasty! van Diktynna. Ga terug naar de rivier die je net over bent geweest en zoek naar een school of red snapper:

Ga dicht in de buurt staan van ze, en gebruik je Draeinei Fishing Net die in je rugzak zit. Soms krijg je een red snapper, en soms boze murlocs die je moet doden voordat je een red snapper van ze kan pakken. Herhaal dit tot je 10 red snappers hebt.

Ga terug naar Diktynna zodra je klaar bent en lever de quest in. Pak de opvolger. Ga vervolgens met de weg mee naar het westen tot je bij Azure Watch komt.

Lever als eerste [6] Find Acteon! in bij Acteon. Pak de opvolger. Ga vervolgens naar Technician Dyvunn en lever [5] Travel to Azurewatch in. Ga tot slot naar de inn achter hem. Lever [5] Word from Azure Watch in en maak deze inn je thuis.

Je bent als het goed is nu minstens level 6.

Level 6


 

Ga naar Achorite Fateema (de eerste hulp trainer buiten) en pak haar quest. Je kunt van haar ook eventueel eerste hulp leren. repareer (indien nodig) en verkoop je troep, Volg daarna de weg naar het zuiden.

**Vanaf nu, als je een Blood Elf Bandit onderweg ziet, dood deze voor een object dat een quest geeft waarvoor je extra ervaringspunten krijgt. Mocht het niet lukken, maak je geen zorgen. Deze quest heft geen opvolgers.**

1. Op je weg naar het zuiden (aan de zijkanten van de weg) vind je als het goed is Moongraze Stags en Root Trappers. Dood er zoveel mogelijk tot je 8 Root Trapper Vines hebt en 6 Moongraze Stag Tenderloins.

2. Helemaal in het zuiden (46,70), vind je als het goed is Odesyus’ Landing. Pak alle beschikbare quests hier.

3. Je ziet nu een strand voor je liggen. Volg de kust naar het oosten en dood crawlers tot je 6 Skittering Crawler Meats hebt.

4. Ga nu helemaal naar het oosten tot aan (58,67), waar een Venture Co. Camp is. Je vind daar een Nautical Map en een Nautical Compass in de kampen (Ze glitteren, je kunt ze niet missen). Dood de goblins die in de buurt zijn en pak de objecten:


Je bent als het goed is nu (bijna) level 7.

Level 7


 

Ga terug naar Odesyus’ Landing. Lever alle quests in en pak daarna alle beschikbare quests. Je quest logbook ziet er dan als het goed is zo uit:

Ga terug naar Azure Watch en dood de laatste Stags/Root Trappers die je eventueel nog nodig had. Lever alle quests in en pak alle opvolgers, en alle verdere beschikbare quests.

**Van nu af aan, pak de volgende objecten op zodra je ze ziet:

Pile of Leaves:

Azure Snapdragon Bulb:

Tot je van ieder 5 hebt.**

1. Ga richting het zuidwesten tot aan (35,75). Je vind daar wat ruïnes met naga daar (Wrathscale Point). Dood ze en pak de relics op tot je [8] Reclaiming the Ruins en [8] Precious and Fragile Things Need Special Handling compleet hebt. Relics zien er zo uit:

Als je bezig bent met de naga te doden, vind je waarschijnlijk een Rune Covered Tablet van één van de naga. Rechts-klik hierop om de quest te pakken.

2. Zodra je klaar bent, ga terug richting Odesyus’ Landing en vlak voor de ingang (aan de bos-kant) vind je als het goed is een Hollowed Out Tree:

Pak er een op. Pak ook zoveel mogelijk piles of leaves als je die nodig nodig hebt. We gaan deze quest hierna inleveren.

Lever bij de Landing alle quests in. (Het inleveren van de Naga tablet quest start een klein event. Wacht tot deze klaar is). Dit heeft je als het goed is level 8 gemaakt. Pak alle beschikbare quests op.

Level 8


 

3. Ga noord door het bos heen, terug naar Azuremyst Watch. Als je er bijna bent, zie je als het goed is een hoop Azure Snapdragons. Pak deze op tot je de quest klaar hebt, en gad an terug naar Azuremyst Watch.

Lever alle quests in en pak alle beschikbare quests. Je quest logboek ziet er dan als het goed is zo uit:

Zoek in je rugzak naar een handleiding (manual) – rechtsklik hierop om een quest te starten. Lever [8] Learning the Language in bij Totem of Akida. Pak de opvolger.

1. Stillpine Ancestor Akida zal verschijnen, volg hem. Je ziet als het goed is dan een totempaal (Totem of Coo). Lever hier je quest in en pak de opvolger.

2. Een andere furbolg zal komen en loopt met je mee naar de klif. Hij gebruikt een spreuk op je waardoor je kan vliegen. Spring van de klif af, richting de furbolg. Blijf rechtdoor gaan en loop over de grote rivier. Bij (64,39) vind je nog een totempaal (Totem of Tikti). Lever je quest in en pak de opvolger.

3. De furbolg die nu komt gebruikt een spreuk op je waardoor je onder water kan ademen en sneller kan zwemmen. Zwem nu naar het zuiden tot aan (63,67) waar je een vraagteken ziet (Totem of Yor) Lever hier je quest in en pak de opvolger.

4. De furbolg die nu langzaam uit het water komt, gebruikt op gegeven moment een spreuk op je waardoor je sneller kan rennen. Wacht niet op deze NPC, maar ga gelijk naar (28,62) zodra je deze spreuk hebt, waar je de laatste totempaal vind (Totem of Vark). Lever hier je quest in en pak de opvolger.

5. Als het goed is ben je nu in een furbolg kamp met kooien:

Je moet Bristlelimb Furbolgs doden om sleutels te krijgen, om de kooien te openen. Je moet 10 kooien openen in totaal. Dood ook Moongraze Buck en Infected Nightstalker Runt tot je 6 Moongraze Buck Hides en 1 Faintly Glowing Crystal hebt, waar je met je rechtermuisknop op moet klikken voor een quest.

6. Wanneer je klaar bent, hearthstone terug. Lever [10] The Prophecy of Akida in bij Arugoo of the Stillpine en pak de opvolger. Lever de andere 2 quests ook in, en pak de Nightstalker opvolger. Je zou als het goed is nu level 9 moeten zijn.

Level 9


 

Ga naar het noorden van het dorp en kijk links en rechts voor Infected Nightstalker Runts, waar je 8 van moet doden.

Zodra je klaar bent, ga naar (55,46) en zoek naar een Draenei Youngling. Wees er zeker van dat je rasse-spreuk “Gift of Naaru” te gebruiken is, en vale en vijandelijk monster aan. Ga dan met dit monster naar de Draenei Youngling. Zodra hij dit monster aanvalt, gebruik je je rasse-spreuk om de Draenei te helen. Zodra het gevecht over is, heeft de NPC een quest voor je. Pak deze op.

Noot: Zover ik weet, is de Draenei Youngling er altijd, maar hij kan op verschillende plekken zijn. Als je hem niet kan vinden, maak je geen zorgen, het is gewoon een extra quest.

Ga terug naar Azure Watch en lever beide quests in.

1. Zodra je klaar bent, ren/zwem naar het eiland ten zuidweste van je, ongeveer bij (18,84). Je ziet daar een vlag, ga er naar staan en gebruik je Tree Disguise Kit. Wacht tot het script klaar is (een goblin en een gnome zullen elkaar ontmoeten). Ga vervolgens naar (14,75), waar je als het goed is Magwin ziet, een vrouwelijke Night Elf. Zodra je mana en levenspunten vol zijn, pak haar escort quest. Escorteer en bescherm haar, ze rent vanaf het noordelijkste punt van het eiland naar de NPC die we nodig hebben voor de volgende quest (Cowlen). De quest moet je daar ook inleveren.

2. Bij (16,93) is de escort over, en vind je als het goed is Cowlen, een Night Elf, zittend op de pier. Lever [10] The Missing Fisherman in en pak de opvolger.

3. Achter je zul je een kamp zien vol met owlbeasts. Dood ze tot er eentje Remain of Cowlen’s Family laat vallen om te looten. Ga vervolgens terug naar Cowlen en lever de quest in.

4. Zwem terug naar het vasteland en ga naar (27,77) waar je een grot ziet. Ga naar binnen en ga naar het midden, waar je een gat in de grond ziet.

5. Spring naar beneden en kijk voorbij de pilaren, waar je als het goed is Warlord Sriss ziet. Dood hem en ga de grot weer uit, naar Odesyus’ Landing. Lever beide quests daar in. Pak vervolgens de opvolger [9] Show Gnomercy, Je bent als het goed is nu (bijna) level 10.

Level 10


 

Ga naar beneden naar het strand en zoek naar de gnome die je eerde geobserveerd hebt bij de ontmoeting. Zorg ervoor dat je levenspunten vol zijn voordat je met hem praat en zijn dialoog volgt, omdat hij daarna agressief wordt en je aan gaat vallen. Dood hem en pak de spullen op die hij laat vallen. Ga daarna terug naar Odesyus’ Landing en lever de quest in. Pak ook de opvolger. Als je hearthstone te gebruiken is, gebruik hem, ren anders terug naar Azure Watch.

Train, en lever [9] Deliver from the Devil… in en pak de quest [11] Coming of Age. Neem nu de tijd om je class-quest te doen, als je die hebt.

1. Zodra je klaar bent, ga noord naar Stillpine Hold (46,20). Ga naar Highchief Stillpine en lever de quests in. Pak vervolgens de 2 quests:

 • [10] Beasts of the Apocalypse!
 • [10] Murlocs… Why Here? Why Now?

2. Ga naar het noordoosten, naar de Menagerie Wreckage (52,17), waar je een hoop ravagers zult vinden. Dood ze tot je 8 Ravager Hides hebt. Ga daarna terug naar Stillpine Hold en lever de quest [10] Beasts of the Apocalypse! in, en pak de opvolger.

3. Ga naar Highchief Stillpine en pak de 2 quests (Eentje is van een andere furbolg die in de buurt staat):

 • [10] Search Stillpine Hold
 • [11] Chieftain Oomooroo

4. Verkoop je troep, en ga noordwest tot ongeveer (35,13). Je vind daar een murloc kamp. Dood de murlocs tot je:

 • 5 Stillpine Grain vind ( Ze kunnen van de murlocs opgepakt worden, maar je vind ze ook rond de hutten): 
 • Zoek Murgurgula. Dood hem en pak wat hij laat vallen. Als het goed is krijg je een object genaamd “Gurf’s Dignity”. Rechts-klik hierop voor een quest.

 

5. Wanneer je klaar bent, ga terug naar Stillpine Hold en lever beide quests in. Dit maakt je als goed is level 11, en afhankelijk van class-quest, al een stukje in level 11.

Level 11


 

Ga de grot in in het midden van Stillpine Hold. Ga naar de bovenste etage en dood de monsters op de brug die naar links gaat, waar je een grote, witte owlbeast ziet, genaamd (Chieftain Oomooroo). Dood deze, en dood daarnaast net zoveel owlbeasts die je nodig hebt om de quest te voltooien. Ga daarna de grot weer uit. Lever de quests in bij [11] Chieftain Oomooroo.

Pak de quest [12] The Kurken is Lurkin’ en ga terug de grot in. Deze keer hoef je niet naar boven toe. Ga noordelijk te je een groot glimmend beest ziet, genaamd Kurken.

Dood het, en ga naar het rode kristal met het vraagteken. Lever de quest [10] Search Stillpine Hold in. (LET OP: Zorg ervoor dat je al je levenspunten hebt wanneer je dit doet, omdat er twee crazed owlbeasts komen zodra je de quest voltooid). Dood ze, en ga naar de uitgang.

Lever in Stillpine Hold beide quests in. Pak de opvolger [10] The Kurken’s Hide en lever deze in bij Moordo. Pak de quest [11] Warn Your People van High Chief Stillpine. Gebruik je hearthstone of ren terug naar Azure Watch.

Lever [11] Warn Your People in.

Als je je level 10 class-quest gedaan hebt, ben je nu level 12.

Level 12


 

Als je Sven’s guide gaat volgen, kun je er meteen mee starten, Anders, kun je met de volgende paragraaf starten om het quest logboek te legen.

Volg de weg richting het noordwesten naar Exodar. Bij (81,52) vind je Torallius the Pack Handler. Lever [11] Coming of Age in.

– Snowflake
– Translated by Wizkid (Magekíd ingame, Turalyon EU, Alliance) – if you find any spelling-errors/typo’s, please report them to me in a comment/PM. – Vertaald door Wizkid (Magekíd in het spel, op de server Turalyon EU, Alliance). – Als je spelfouten/typfouten ziet, laat me het aub weten in een comment of een PB.

Copyright at www.wow-pro.com.

 • img
  Dec 13, 2008 @ 21:18 pm

  Fixed & changed,

  Thanks!

  –Fixed & changed,

  Thanks!

  – Magekíd

 • img
  Dec 13, 2008 @ 21:17 pm

  Thanks!

  – MagekídThanks!

  – Magekíd

 • img
  Dec 13, 2008 @ 19:55 pm

  Ziet er netjes uit, goedZiet er netjes uit, goed geformatteerd en grammaticaal ziet het er goed uit.

  Oftewel, goede translation!

  [hr]

  Top notch translation!

 • img
  Dec 13, 2008 @ 18:33 pm

  CommentsWould love to have some comments here 🙂 :O :jawdrop:

 • img
  Dec 13, 2008 @ 17:36 pm

  -In het begin staat-In het begin staat “Oprachten” dit moet “Opdrachten” zijn.
  -“Als het je een paar uur duurt per level, dan doe je iets verkeerd.” Deze zin is grammaticaal niet erg lekker.
  -Klas of Klasse, zou ik gewoon altijd als Class laten staan, dit wordt immers ook zo in het spel gebruikt en is dus voor iedereen te begrijpen.

  Verder heb ik het niet gelezen, maar de tekst ziet er opzich netjes uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Categories

Archives